Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ KOLPO GROSSO ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΤΩΜΑ !! ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ !

ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ...ΚΑΙ ΑΡΠΑΧΤΗ, ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΧΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΙ ΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΠΟΛΗ !






Μεγάλο το κόλπο των εξυπνάκηδων πολιτικάντηδων που εκλέγονται στον Δήμο Τρίπολης και κρατούν κλειστό τον ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΧΥΤΑ που βρίσκεται στο ασφαλέστερο μέρος της πόλης, νοτιοδυτικά και περίπου 3 χιλιόμετρα από το τελευταίο σπίτι !
Μεγάλα συμφέροντα εργολαβικά, έκλεισαν τον μοναδικό ίσως ΧΥΤΑ της Πελοποννήσου, που βρίσκεται στην Αρκαδία κι έχει την δυνατότητα να απορροφήσει με την κατάλληλη υποδομή χιλιάδες τόνους απορριμμάτων,χωρίς επιπτώσεις τραγικές, όπως συμβαίνει με όλους τους σκόρπιους και ανοιχτούς ΧΑΔΑ που βρωμίζουν κυριολεκτικά την Αρκαδική Φύση.
Οι πονηρούληδες εργολάβοι της χωματερής του ΠΛΑΤΩΜΑΤΟΣ που βλέπετε στις ανωτέρω φωτογραφίες , έσπευσαν να κλείσουν τον αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ , για να ανοίξουν οι ''δουλίτσες''  τους σε επίπεδο εργολαβικό, τόσο με τις μεταφορές των σκουπιδιών εκτός νομού, όσο και με την μετέπειτα συμμετοχή τους ως συνιδιοκτητών, στα εργοστάσια που πρόκειται να φτιάξει η ΤΕΡΝΑ στον ίδιο χώρο και με χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε. !!
Στον ΑΓΝΩΣΤΟ χώρο του πλατώματος, βρέθηκε το katoaptavlaki για μια επιτόπια έρευνα και φωτογράφηση, για να γνωρίσουν οι ΑΡΚΑΔΕΣ αλλά και οι ΕΛΛΗΝΕΣ που μας λοιδωρούν - και δικαίως- για την ανεξέλεγκτη και ΤΡΑΓΙΚΗ κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πόλη.
Στην περιοχή που λέγεται ΠΛΑΤΩΜΑ και οριοθετείται από το δασάκι του Ψυχιατρείου, τον παλαιό δρόμο Τρίπολης - Μεγαλόπολης και τα ευρύτερα όρια του Μαηθανασάκου, υπάρχει ιδιοκτησία του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 28 στρεμμάτων ! Αυτά χρησιμοποιούσαν ως χωματερή όλα αυτά τα χρόνια !
Εκεί έκαναν περιουσίες αρκετοί εργολάβοι και μηχανικοί, με τις επιχωματώσεις και τις μεταφορές επί χρόνια.
ΠΛΑΤΩΜΑ είναι όμως, μια τεράστια έκταση, δεκάδων στρεμμάτων, που περιλαμβάνει και κάποιες ιδιοκτησίες, ανεκμετάλλευτες, λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους. Συνεπώς τελούσες σε αδράνεια χρήσης.
Ο δήμος Τρίπολης είχε υπερκαλύψει μια από τις ΓΟΥΒΕΣ του εδάφους, δημιούργημα ενός παλιού λατομείου, την οποία είχε μετατρέψει σε ΧΑΔΑ κι εκεί στηρίχτηκαν οι αιτιάσεις κάποιων, που υποκίνησαν τους ΦΙΛΙΚΟΥΣ (την πλησιέστερη γειτονιά σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων περίπου ) και ζήτησαν το κλείσιμο της .
Το ΠΛΑΤΩΜΑ ''έκλεισε'' σύμφωνα με την απόφαση 642/2011 ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ) που όριζε τα εξής :''....υποχρεώνει προσωρινά τους καθ ων α) να παύσουν άμεσα την λειτουργία του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων, ενεργού ΧΑΔΑ στη θέση ΠΛΑΤΩΜΑ του Δήμου Τρίπολης Ν. Αρκαδίας β) να σταματήσουν προσωρινά την εναπόθεση στον χώρο του ΧΑΔΑ πάσης φύσεως απορριμμάτων , σε οποιαδήποτε μορφή στερεή και υγρή και με οποινδήποτε τρόπο γ) να τοποθετηθεί προσωρινά θύρα, προκειμένου να κλείσει ο χώρος του ΧΑΔΑ...''
ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ λοιπόν έκλεισε ο χώρος του ΠΛΑΤΩΜΑΤΟΣ.
Αναρωτιέται ο κοινός νους : ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΠΟΛΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ?
Ποιός το εμποδίζει ? Γιατί ?
Ποιοί έχουν συμφέροντα για να κρατούν ΚΛΕΙΣΤΟ το ΠΛΑΤΩΜΑ το οποίο δεν είναι μόνο τα 28 στρέμματα του Δήμου, αλλά τα υπερδιπλάσια τριγύρω και με αμνοιχτούς ΧΥΤΑ ....έτοιμους προς χρήση ?
Ήδη στο τοπογραφικό της ΤΕΡΝΑ,  έχει συμπεριληφθεί μια περιοχή με ΓΟΥΒΑ που δεν ανήκει στον δήμο Τρίπολης αλλά σε ιδιώτη και εν αγνοία του και ορίζεται ως ΧΥΤΑ !!!
Τι εμποδίζει ή μάλλον ΠΟΙΟΣ εμποδίζει να ανοίξει αυτός ο ΧΥΤΑ τώρα, σήμερα, για να δεχτεί τα σάπια σκουπίδια της Τρίπολης που απειλούν τους κατοίκους  και μας έχουν κάνει ρεζίλι πανελληνίως?
Ποιοί αποφασίζουν να βρωμίσουν και το ΜΑΙΝΑΛΟΝ, να ταλαιπωρούν τόσους κατοίκους στο ΛΕΒΙΔΙ και να κρατούν τον κόσμο στα κάγκελα και στην ταλαιπωρία μέσα στον χειμώνα?
Ποιός ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΣ εγκέφαλος συντονίζει όλη αυτή την εκστρατεία κατά των πολιτών και προς όφελος των μεγαλοεργολάβων ?
Ας ψαχτούν λιγάκι οι εισαγγελικές αρχές.
Μια αυτοψία στο ΠΛΑΤΩΜΑ θα κατεβάσει πολλές μάσκες !!


Το θέμα δεν τελείωσε... Τώρα αρχίζει...

1 σχόλιο:

  1. ΚΥΡΙΑ "ΛΟΥΚΑ ΣΥΜΕΟΝΟΠΟΥΛΕ" ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΤΣΙ ...ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΤΩΜΑ ...ΣΑΣ ΞΕΡΕΙ Η ΠΟΛΗ ΟΜΩΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.