Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΧΟΝΤΡΟ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ !

ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΕΝΩ Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ !
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ !



Θα μείνει στην ιστορία της Πελοποννήσου συσχετισμένος απόλυτα με τους όγκους των σκουπιδιών, που ήρθε και σάρωσε την ίδια την πόλη όπου έχει την έδρα του, με την αδιαφορία του και την άρνησή του να ασκήσει τα καθήκοντά του και να υπηρετήσει τους πολίτες.
Ο Πέτρος Τατούλης προτιμάει να συνεργάζεται απρόσκοπτα με τους εργολάβους, τις εταιρείες και τους διαπραγματευτές τους, παρά να συνεννοείται με τον λαό που τον εξέλεξε και τον ανέδειξε σε ''αυτοκράτορα''  της Πελοποννήσου.
Η πορεία του στο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Πελοποννήσου, που δεν θα έπρεπε καν να αναφέρονται ως τέτοια, αφού η αειφορία είναι το κυρίαρχο μέλημα της Ε.Ε. αλλά και του ΥΠΕΚΑ εδώ και χρόνια, είναι ομιχλώδης και υπεροπτική, αφήνοντας τους κατοίκους να βιώνουν καταστάσεις τριτοκοσμικές και άκρως επικίνδυνες για την υγεία τους και την ασφάλειά τους.
Υπηρετώντας πιστά τις εργολαβικές του συνεργασίες και σχεδιασμούς, άφησε στην τύχη το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, το οποίο διογκώθηκε επικίνδυνα τινάζοντας κάθε ενορχήστρωσή του στον αέρα.
Μόλις ζόριζαν κάθε φορά τα πράγματα και οι πολίτες έφθαναν σε απόγνωση από την συσσώρευση των σκουπιδιών στους δρόμους, έβγαζε τον άσο από το μανίκι, που είχε το όνομα : ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ.
Από τον Ιούλιο του 2012 και εντεύθεν, υπέγραψε 5 ανάλογες κηρύξεις, αλλά η Τρίπολη ποτέ δεν ξεβρώμισε σε έκταση χρόνου και χώρου.
Βουλιάζει στο σκουπίδι και πνίγεται στις ανοικτές χωματερές που την περιβάλλουν.
Η κήρυξη σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ γίνεται για να προσμετρηθεί στις ''ενέργειές '' του και μένει στα έγγραφα και στα βίντεο της ''διαφήμισης''.
Για να γνωρίζουμε όμως για τι ακριβώς διαμαρτύρεται το blog είναι ανάγκη να αναφέρουμε μερικές βασικές αρχές.
Όταν μια πόλη κηρύσσεται σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ αυτό προϋποθέτει άμεση κινητοποίηση του κρατικού και εθελοντικού μηχανισμού, προς άρση της αιτίας σε χρόνο ελάχιστο. Αυτό γίνεται με τον συντονισμό της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
Η Πολιτική Προστασία όμως, ευρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο της Περιφέρειας, στην οποία υπάγεται.
Κι εδώ συμβαίνει το εξής παράδοξο (??) :
Δίνει ο Τατούλης εντολή για κήρυξη της Τρίπολης σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ.
Πρέπει να επέμβει η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ για να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση.
Είναι ο ίδιος Προϊστάμενος της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
Δεν δίνει την απαιτούμενη εντολή ........
Και καταλήγει η πόλη, να παραδέρνει στον αφανισμό της από την μόλυνση και την καταστροφή του περιβάλλοντος και της Υγείας των κατοίκων, ένεκα της μεθοδευμένης αδιαφορίας του Τατούλη, να δημιουργήσει μείζον θέμα με τα σκουπίδια, ώστε να εφαρμόσει τις δικές του ''λύσεις ανάγκης''  όταν η κατάσταση γίνεται οριακή και άκρως επικίνδυνη.
Κατά τα άλλα, έχει κάνει το καθήκον του, με τα έγγραφα και τις αποφάσεις και αυτοαναγορεύεται στα ΠΕΣΥΠ ως μοναδικός και πρωτοπόρος της ''έμπνευσης''  της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων !
Η κατάσταση χρήζει άμεσης παρέμβασης των δικαστικών αρχών, διότι οι νόμοι και οι αποφάσεις υπουργών και κυβέρνησης, είναι σαφείς ως προς τους ρόλους που έχει ο κάθε αιρετός, τις υπηρεσίες που ελέγχει και ορίζει και τις ευθύνες που οφείλει να σέβεται και να περιφρουρεί.
Κι εδώ μιλάμε για μεγάλη και ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του ΛΑΟΥ για την διευκόλυνση των εργολάβων.
Διαβάστε τι προβλέπει η σχετική Νομοθεσία περί ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ και ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ :

http://www.apd-depin.gov.gr/index.php/component/k2/item/150.html?Itemid=835

http://civilprotection.gr/sites/default/gscp_uploads/Egiklios_plimires_2013_2_0.pdf

http://www.gscp.gr/ggpp_cms_files/dynamic/c229881/file/DiaxirisiApovliton_el_GR.pdf




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.