Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑΤΟΥΛΗ ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΥΠΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ!

ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ –ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η παράταση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί σήμερα, σχετικά με το φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, απασχόλησε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος (Δευτέρα 16/2/2015), όπου το θέμα έθεσαν με πρωτοβουλία τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Η παράταξη της «Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας» σημείωσε πως η συσσώρευση του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων στην Τρίπολη καθιστά κρίσιμη και οριακή την σημερινή κατάσταση.
Η συσσώρευση των σκουπιδιών απειλεί άμεσα τη Δημόσια υγεία και η διολίσθηση στην άρνηση ανάληψης πρωτοβουλιών αποτελεί εμπαιγμό για μια τοπική κοινωνία που αγωνιά και αναζητά λύση. Οι αιρετοί όλων των βαθμίδων δεν μπορεί να αδιαφορούν.
Για το λόγο αυτό και με αφορμή την συζήτηση περί «αρμοδιοτήτων» που εξελίχθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της παράταξης, Γιώργος Δέδες, κάλεσε όλες τις πλευρές να ξεφύγουν από το φαύλο κύκλο της επίρριψης ευθυνών ένθεν κακείθεν και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη, να μην «ταμπουρώνεται» πίσω από το θέμα της μη αρμοδιότητας, αρνούμενος κάθε παρέμβαση για την επίλυση του κρίσιμου ζητήματος.
Επισημάνθηκε μάλιστα, πως είναι πλέον αργά να σφυρίζει αδιάφορα ο κ. Τατούλης και να πετά το μπαλάκι των ευθυνών, που ο ίδιος επιδίωξε να αναλάβει το 2011. Τότε, η Περιφέρεια επέλεξε να «άρει το φορτίο» της ευθύνης για το σύνολο της διαχείρισης των απορριμμάτων, ευθύνη που άνηκε στους Δήμους. Διεκδίκησε όμως και τελικά, καλώς, ανέλαβε τότε ο Περιφερειάρχης την αρμοδιότητα, με βάση δύο παραμέτρους: Την δηλωμένη αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης από τους τότε ΦΟΔΣΑ της Πελοποννήσου, αλλά και το σχέδιο δράσης της Περιφέρειας για την προσωρινή και ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
Η κρισιμότητα και η σοβαρότητα των στιγμών επιβάλλει να αναλογισθούν ανεξαιρέτως όλοι, χωρίς υπεκφυγές, τις ευθύνες τους: Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι, Περιφερειακό και Δημοτικά Συμβούλια, ΠΕΔ, ΦΟΔΣΑ οφείλουν να μιλήσουν και να σκύψουν στο πρόβλημα, ώστε να δοθεί λύση.
Η πρόταση της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής συνεργασίας, είναι η Περιφερειακή ηγεσία να αναλάβει εδώ και τώρα, την πρωτοβουλία για την από κοινού χάραξη σχεδίου Δήμων, Περιφέρειας και Πολιτείας με άμεσα αποτελέσματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κατά την μεταβατική περίοδο, η οποία θα διαρκέσει επί μακρόν μιας και η πορεία της διαχείρισης που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ξεφύγει πολύ από τα όρια των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί και προέβλεπαν κατάληξη και σύμβαση του διεθνούς διαγωνισμού στις αρχές του 2014. Η λύση αυτή μπορεί να υποστηριχθεί από τις χρηματοδοτήσεις που έλαβαν πρόσφατα οι Δήμοι για την προσωρινή διαχείριση και ταυτόχρονα από οικονομικούς πόρους και την τεχνογνωσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Επειδή «οι καιροί ου μενετοί» καλούμε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, «να βγει από την κρύπτη του» και να αναλάβει πρωτοβουλίες με την αρμόζουσα υπευθυνότητα, ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο μεγάλο αυτό ζήτημα, όπως επιβάλλεται για τη Δημόσια υγεία και το Δημόσιο συμφέρον.
20.02.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.