Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΣΚΟΥΡΑ Ο ΠΑΥΛΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ! ΣΑΝ ΤΙΣ ΒΡΕΓΜΕΝΕΣ ΓΑΤΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟ.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΛΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.



Τρίτη βράδυ είχε προγραμματιστεί το Δ.Σ. του Δήμου Τρίπολης και στα θέματα Ημερησίας διάταξης δεν είχε μπει το ζήτημα που απειλεί και ταλανίζει ολόκληρη την πόλη τα σκουπίδια.
Αυτές οι τεχνικές και μεθοδεύσεις της -τάχα- αγνόησης των θεμάτων που καίνε, ώστε να αναγκάζονται οι πολίτες να τρέχουν και να απαιτούν την συζήτησή τους, καταντούν εμετικές, για προφανείς λόγους.
Το θέμα ήρθε προ ημερησίας διατάξεως και αφού προηγουμένως ο πρόεδρος του Δ.Σ. έκανε σόου διαβάζοντας επί λέξει τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ως προς τα σημεία εκείνα που καθορίζουν την συζήτηση στα συγκεκριμένα θέματα, και δίνουν τον χρόνο και τον τρόπο των συνδιαλεγομένων ! Μέχρι που εκνεύρισε την αίθουσα !
Ήταν έκδηλη η αμηχανία του προεδρείου, απέναντι στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί και παρακολουθούσαν, αλλά και απέναντι στην αντιπολίτευση, η οποία έχει κληθεί από τον εισαγγελέα Τρίπολης, εδώ και 2 ημέρες και καταθέτει διαρκώς επί του θέματος των εκτεθειμένων απορριμμάτων.
Ο δήμαρχος για μια ακόμα φορά, αυτοδιαψεύστηκε, αφού ΟΥΤΕ σε αυτή την συνεδρίαση ανακοίνωσε τον τόπο που θα εναποθέσει τα σκουπίδια !
Απλά δήλωσε, πως αύριο ΘΑ είναι σε θέση να τον ανακοινώσει. Θέλει - είπε- ακόμα 2 υπογραφές!
Την πρωτοτυπία έκαναν απόψε και οι 2 αφέντες του προεδρείου, δήμαρχος και πρόεδρος, αφού έδωσαν τον λόγο στους πολίτες που ήθελαν να μιλήσουν. Δεν ήσαν τόσο γαλαντόμοι άλλοτε ! Μάλλον έχει μαζευτεί η αμετροέπεια, εν όψει των ανακρίσεων και της δικαστικής οδού που πήρε το θέμα.
Σε δύσκολη  θέση έδειξε να έρχεται ο δήμαρχος, όταν ρωτήθηκε από συμπολίτισσα Οδοντίατρο, για την αδράνειά τους να απαιτήσουν να κινηθεί η Πολιτική Προστασία και να δοθεί λύση στην πόλη που ασφυκτιά από τους τόνους των σκουπιδιών. Και ούτε απάντησε ως προς τις ενέργειές του. Το μόνο για το οποίο νοιάστηκε, ήταν να παρατηρήσει την συμπολίτισσα, αν ήταν το ''ίδιο ευαίσθητη για το θέμα της έκτακτης ανάγκης και με τους προκατόχους του...'' Και έγινε φαιδρότερος του αναμενομένου, αφού έπεσε στην περίπτωση !
Η ίδια κυρία επεσήμανε την απαράδεκτη παραπλάνηση των πολιτών, ως προς την ''διαχείριση''  των απορριμάτων και τόνισε πως αυτά τα σκουπίδια που ευρίσκονται σκορπισμένα παντού στην πόλη, δεν είναι κατηγορία διαχειρίσιμων σκουπιδιών. Είπε : ''ξέρετε πολύ καλά, πως δεν γίνεται διαχείριση τέτοιων απορριμμάτων που είναι σάπια και μάλιστα σε προχωρημένη σήψη. Αυτά τα απορρίμματα οπουδήποτε στον κόσμο ή καίγονται ή θάβονται. Πάντως δεν διαχειρίζονται, οπότε μη λέτε ότι νάναι στον κόσμο.''
Ρώτησε ακόμα αν έχει γίνει έλεγχος της μόλυνσης της ΒΟΛΙΜΗΣ όπου καταλήγουν τα αστικά λύματα μαζί με τα όμβρια ύδατα, τονίζοντας πως έχουμε στην πόλη μια Υγειονομική και Περιβαλλοντική ΒΟΜΒΑ, και είναι απόλυτα σίγουρο, πως ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ της Τρίπολης δεν είναι δυνατόν να μπορεί να αδρανοποιήσει τα μολυσμένα νερά της πόλης, από τα ΥΓΡΑ παράγωγα των σάπιων σκουπιδιών, που ξέπλυνε η διαρκής νεροποντή !
Ο δήμαρχος παραδέχτηκε πως είχε σε όλα δίκιο η συμπολίτισσα, αλλά δεν είπε αν έχει γίνει έλεγχος μόλυνσης. Μόνο μελέτη είπε, πως έχει ζητήσει να κάνει ένας υπάλληλος, για την βελτίωση του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ.
Με άλλα λόγια, άλλα αντί άλλων.
Στους κατοίκους της Μάκρης είπε πως δεν έκανε λόγο για το χωριό τους ''σήμερα'' και άφησε τους πάντες άφωνους, αφού πριν 3 μέρες είχε ο ίδιος ανακοινώσει στον τοπικό της Μάκρης την επιλογή χώρου κοντά στο χωριό...
Πάντως τον τόπο δεν τον ξεστόμισε.
Αντίθετα ξεστόμισε αρκετές διαβεβαιώσεις πως έχει χώρο, έχει άδειες και άλλα....ξεχνώντας βέβαια πως είναι δήμαρχος και εκ του νόμου υποχρεωμένος να ενεργεί δημόσια ως προς τα θέματα που αφορούν την άσκηση του ΄΄λειτουργήματός''  του !
Να δούμε τι εφεύρεση έχει ανακαλύψει ως προς τον χώρο και ποιές αντιδράσεις θα έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.