Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

600 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !! ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ''ΡΙΞΕΙ'' ?

ΒΓΗΚΕ ΠΟΣΟ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ''  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ !



Το υπουργείο Εσωτερικών, αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τους δήμους της χώρας προκειμένου να τα καταφέρουν στην προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων.
Για ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ούτε λόγος !
Η Τρίπολη έχει λαμβάνειν 600 χιλιάδες ευρώ, για τον ίδιο λόγο, καθώς και οι γύρω δήμοι, όπως της Βόρειας Κυνουρίας !
Δεν θα αναφερθούμε σε λεπτομερή ποσά, που παίρνουν οι άλλοι δήμοι.
Το ζητούμενο είμαστε εμείς στην Τρίπολη, που κινδυνεύουμε άμεσα από τις τραγικές επιπτώσεις που πήρε αυτή η λαίλαπα της ανεπάρκειας των αιρετών, όλων των βαθμίδων.
Πρέπει λοιπόν να γίνει λεπτομερής ανάλυση των ενταλμάτων που θα διακινηθούν προς κάθε κατεύθυνση της ''διαχείρισης''  των απορριμμάτων και μάλιστα της προσωρινής.
Και για να μη παίζουν κάποιοι με τη νοημοσύνη μας, υπενθυμίζουμε πως εδώ και 3 χρόνια, έχει τελειώσει το κόλπο με τις ανοικτές χωματερές για την Ε.Ε. Αλλά όπως φαίνεται μόνο για την Ε.Ε. Διότι παράνομοι ΧΑΔΑ σημαίνει κατάργηση των προσωρινών λύσεων, δηλαδή ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, και εκμετάλλευση της ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ.
Στο Ελλαδιστάν των ''φίλων''  και αγαπητών του ΦΟΥΧΤΕΛ, αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Η ολοκληρωμένη διαχείριση είναι μια ουτοπία, η ύπαρξη των ΧΑΔΑ είναι μια σκληρή πραγματικότητα, η παρακράτηση των εκατομμυρίων ευρώ που διατέθηκαν για την αποκατάστασή τους από την Ε.Ε. στα ταμεία του ΤΑΤΟΎΛΗ,  είναι μια παράλογη αυθαιρεσία.
Αλλά το ΥΠΕΣ δίνει κι άλλα εκατομμύρια για προσωρινές λύσεις !!!!
Με άλλα λόγια, ανοίγει τους ασκούς του αιόλου για δεματοποιητές, για χώρους προσωρινής εναπόθεσης στερεών αποβλήτων και για διαιώνιση της περιβαλλοντικής και υγειονομικής μόλυνσης της χώρας, αφήνοντας κάθε περιθώριο στους εργολάβους της διαχείρισης αλλά και στην μαφία των σκουπιδιών, να κάνουν πάρτυ κάτω από τα μάτια της κυβέρνησης, αν όχι με την έγκρισή της.
Φαντάζομαι πως αυτή η απόφαση, δεν συνοδεύεται και από την αυτονόητη , του προστίμου της Περιφέρειας, για την αδράνειά της στην αποκατάσταση των 86 ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου που είναι όλοι ανοιχτοί και οι περισσότεροι ενεργοί.
Ελπίζουμε με αυτά τα λεφτά να ξεβρωμίσει η Τρίπολη. Χωρίς να βρωμίσουν τα γύρω χωριά.
Ελπίζουμε να μαζευτούν τα σκουπίδια και να ΦΥΓΟΥΝ από την πόλη για διαχείριση σε εργοστάσια της χώρας που έχουν αυτή την δυνατότητα.
Κάθε άλλη λύση, στιβάγματος σε ευκαιριακούς χώρους τριγύρω, θα διατρανώσει την υποψία όλων μας, πως ΚΑΙ αυτός ο δήμαρχος κάνει υπόγειες συμφωνίες με τους εργολάβους που επέλεξε ο αυτοκράτωρ !
Γιατί πρέπει να το ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ : Η ΤΕΡΝΑ έχει απαιτήσει, να της ετοιμαστούν οι εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι πακεταρισμένοι, για την πρώτη ύλη που θα χρειαστεί, όταν θα αρχίσει την...''καύση''  .
ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.