Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΚΑΜΠΑΝΑ 8 ΜΗΝΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΡΟΚΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΑΡΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗΣ, ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΤΥΡΟΓΑΛΑ.


8 μήνες φυλακή και 1000 ευρώ πρόστιμο, ήταν η καμπάνα που πήρε ο γνωστός και μη εξαιρετέος τυροκόμος από την Παναγίτσα, για την ρύπανση που προκάλεσε το 2009, στον ποταμό Τράγο και τις πηγές του κάμπου Δάρα, με τα τυρόγαλα και τα λοιπά απόβλητα του τυροκομείου του, που τα αδειάζει ανελλιπώς όπου βρει και κατά προτίμηση στην γεώτρησή του και στον ποταμό Τράγο, που διαρρέει τον κάμπο του Δάρα. Με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει εδώ και χρόνια καταστροφικές και εγκληματικές διαταραχές στην βλάστηση της περιοχής, στις καλλιέργειες που επηρεάστηκαν δραματικά και στην ποιότητα των νερών των πηγών της περιοχής και του ποταμού, που μολύνονται από τις αυθαιρεσίες ενός ''επιχειρηματία'' με περισσό θράσος στο επιχειρείν, αφού αρνείται πεισματικά να υπακούσει στις οδηγίες της Ε.Ε. περί ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ καθαρισμών και άλλων....
Το ερώτημα που ανακύπτει από όλη τη δράση του τυροκόμου, είναι : ΠΩΣ καταφέρνει κι έχει πάντα τις υπηρεσίες της Περιφέρειας με το μέρος του. Με τις αυτοψίες που γράφουν ήξεις αφήξεις, με τις αλληλοσυγκρουόμενες καταθέσεις των αρμοδίων διευθυντών, με τις κωλυσιεργίες των ελεγκτικών μηχανισμών και με ότι - τέλος πάντων- δίνει πάντα ''πίστωση χρόνου'' στον δράστη και ποτέ στους κατοίκους που θίγονται και ανιδιοτελώς νοιάζονται μόνο για τον τόπο τους.
Σήμερα στο δικαστήριο στην Τρίπολη, όπου η εξ αναβολής , για πολλοστή φορά, δίκη, διεξήχθη, η ένταση των κατοίκων ήταν εμφανής και οι αντιδράσεις τους έκδηλες των οριακών καταστάσεων, στις οποίες έχουν οδηγήσει τα πράγματα η ανεκτικότητα και οι συγκαλύψεις, των ελεγκτών της Περιφέρειας. Είναι κρίμα να παρακολουθείς, άτομα που κατέχουν διευθυντικές θέσεις στο δημόσιο, που από την ευσυνειδησία τους εξαρτάται η αμερόληπτη λειτουργία των θεσμών, να κραυγάζουν την συγκάλυψή τους, στους παρανομούντες και να εκτίθενται με μεγάλη ευκολία, για να σώσουν τα προσχήματα της συγκάλυψης των παρανομιών ενός αδιάφορου και θρασύτατου επιχειρηματία, που μόνο σεβασμό για τους νόμους και την ευθύνη δεν διαθέτει.
Το κρίμα επίσης αφορά και σε κάποιους υποτιθέμενους λειτουργούς της νομιμότητας, που αποδεικνύονται ολίγιστοι, στην άσκηση του καθήκοντός τους.
Η υπόθεση του τυροκόμου, δεν έχει τέλος. Επί 15 χρόνια παλεύουν οι κάτοικοι του Δάρα με όλα τα μέσα, για να τον αναγκάσουν να σεβαστεί την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και να λειτουργήσει νόμιμα και σωστά. Η συνέχεια πολλών δικαστικών μαχών , είναι σε εξέλιξη. Ακόμα και στο ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. Εμείς ευχόμαστε στους αγωνιστές αυτού του αγώνα αντοχής νεύρων, τους κατοίκους του Δάρα, που αναλώνουν την ζωή τους για την προστασία της Φύσης και της ποιότητας της ζωής τους, να έχουν την καλύτερη έκβαση, σε όλες τις υποθέσεις τους με τον αδιάφορο και προκλητικό τυροκόμο. Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά η μεγάλη πρώτη νίκη, ήρθε σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.