Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΔΗΤ !

7 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ''ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΥΡΙΟ'' ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ. «Προ πενθημέρου ύστερα από κάποια δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, που μιλούσαν για αναλήψεις χρηματικών ποσών από τον τραπεζικό λογαριασμό της ΚΕΔΗΤ, ζητήσαμε να μας δοθούν όλα τα αναλυτικά στοιχεία που αφορούν την κίνηση του λογαριασμού, μαζί με τα αντίστοιχα νόμιμα παραστατικά (αποφάσεις ΔΣ, αναρτήσεις στην Διαύγεια, εντάλματα, κ.λ.π.).
Ήμασταν πολύ προσεκτικοί όλες αυτές τις μέρες, επειδή ακριβώς πιστεύουμε ότι δεν πρέπει εύκολα και άκριτα να θίγονται υπολήψεις ανθρώπων. Αναμέναμε τα στοιχεία, τα οποία θα μας δίνονταν σήμερα Παρασκευή όπως ειπώθηκε από το ΔΣ της ΚΕΔΗΤ, που έγινε την Δευτέρα, παρουσία μάλιστα και του κ. Δημάρχου.
Σήμερα έγινε νέο ΔΣ, πάλι παρουσία του κ. Δημάρχου, όπου όμως δεν μας εδόθησαν τα παραπάνω στοιχεία που ζητούσαμε.
Αποφασίσθηκε  όμως, να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στην  ΚΕΔΗΤ, από ορκωτό λογιστή για το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως και σήμερα. Αυτό είναι θετικό και συμφωνούμε απόλυτα να γίνει. Γνωρίζουμε όμως ότι αυτό απαιτεί μια διαδικασία που θα πάρει μεγάλο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί (αποφάσεις ΔΣ, εγκρίσεις, διαγωνισμό κ.λ.π). Το θέμα όμως απασχολεί έντονα τους δημότες μας και δεν μπορεί να σέρνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι δράσεις μας σε θέματα διαφάνειας πρέπει να είναι άμεσες και αποτελεσματικές.
Ανεξάρτητα όμως από τον διαχειριστικό έλεγχο, που όπως είπαμε είναι μία χρονοβόρος διαδικασία, υπάρχουν ερωτήματα που εξακολουθούν σήμερα  να τίθενται, αμείλικτα, και για τα οποία απαιτούμε από την δημοτική αρχή άμεσες απαντήσεις.
Αυτά είναι τα εξής:
-Έγιναν αναλήψεις μετρητών από τον λογαριασμό ναι ή όχι?
-Αν έγιναν, από ποιον και γιατί έγιναν ?
-Πληρώθηκαν κάποιες υποχρεώσεις της επιχείρησης?
-Είναι νόμιμο να γίνονται πληρωμές με ανάληψη μετρητών?
-Αν ναι, να δοθούν στη δημοσιότητα και τα αντίστοιχα παραστατικά (αποφάσεις, τιμολόγια, επιταγές εντάλματα κ.λ.π).
Και βέβαια το κυριότερο ερώτημα, το οποίο θα έπρεπε από την πρώτη ημέρα να έχει απαντηθεί είναι το εξής:
-Υπάρχει αυτή την στιγμή ταμειακό έλλειμμα στην επιχείρηση?
Δηλαδή το αποθεματικό συν τα έσοδα που είχε η επιχείρηση αυτόν τον καιρό μείον τις υποχρεώσεις που έχει έως σήμερα εξοφλήσει, ταυτίζονται με το ταμειακό υπόλοιπο που έχει σήμερα στην τράπεζα?
-Ή λείπουν χρήματα?
Τα παραπάνω είναι ερωτήματα που μία επιχείρηση που έχει διοικητική υπηρεσία και λογιστική υποστήριξη, όπως είναι η ΚΕΔΗΤ, μπορεί να τα απαντήσει ανά πάσα στιγμή.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία που πέντε ημέρες τώρα, αυτά δεν έχουν απαντηθεί.
Επειδή λοιπόν οι πολίτες απαιτούν άμεσα, διαφάνεια και λογοδοσία και επειδή δεν πρέπει να παραμένουν σκιές πάνω από αιρετούς και υπαλλήλους και κυρίως πάνω από την επιχείρηση, ζητούμε να δώσετε άμεσα τις απαντήσεις ,με τα αντίστοιχα στοιχεία, στην δημοσιότητα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.