Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ.

ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΟ ΝΑ ΜΟΛΥΝΕΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ.
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ?

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 7-5-2015. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΒΡΕΞΕΙ ΕΠΙ 10ΜΕΡΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ.






''Τριγύρω ολούθε'' βγάζει τα απόβλητα των γουρουνιών, η γνωστή επιχείριση στη Μαντινεία, που αρνείται πεισματικά και με την γαϊδουρινή ανοχή όλων των υπευθύνων για την προστασία και τον σεβασμό του Περιβάλλοντος, να συμμορφωθεί. Κάθε φορά, βρίσκεται κι ένας βολικός τρόπος για τον απαράδεκτο επιχειρηματία, να μολύνει τα πάντα, εκτός από το να πιεστεί και να κάνει τα αυτονόητα, δηλαδή να φτιάξει επιτέλους τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ του και να τον λειτουργεί. Τώρα βγάζει τα απόβλητα στα χωράφια του (και στα χαντάκια τριγύρω) και κάθε μέρα φρεζάρει για να τα ανακατεύει, με χώμα και να μη φαίνεται η ρύπανση. Πετύχαμε ένα μεσημέρι το χωράφι, φρεσκο-οργωμένο, αλλά πλημμυρισμένο από απόβλητα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΑ, Είχε να βρέξει πάνω από 10 μέρες, στις 7 Μαϊου που έγινε η φωτογράφηση.
Κορώνες για το θέμα, έχουμε ακούσει πολλές. Ακόμα κι από τον ίδιο τον Αντιπεριφερειάρχη. Που δεν τιμούν κανέναν από αυτούς που τις εκφράζουν. Αίσχη ανεκτικότητας είδαμε ακόμα περισσότερα, με την άδεια που έδωσε η δημοτική αρχή, να πέφτουν τα απόβλητα της ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΚΗΣ μονάδας, επί 2μηνο, στον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ της Τρίπολης. Την ΜΠΕ της μονάδας των γουρουνιών, τη ζητάμε εδώ και μήνες. Κανένας δεν την έχει ! Κι αν την έχει δεν τη δίνει. Κι ας ξέρει πως παρανομεί υποκρύπτοντας έγγραφο που είναι ΔΗΜΟΣΙΟ.
Επιτέλους τι γίνεται εκεί, στις υπηρεσίες του Τατούλη? Γιατί υπηρεσίες Δημόσιες δεν είναι. Αν ήσαν, θα δούλευαν με ευσυνειδησία και με πρώτο μέλημα τον πολίτη, για τα συμφέροντα του οποίου, υπάρχουν και λειτουργούν. Αυτοί, αντί να υπηρετούν τους πολίτες και να προασπίζονται τα συμφέροντα τους, και του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ που πλήττεται από τον κάθε ασυνείδητο, παίρνουν οδηγίες και εντολές και κωλυσιεργούν, επικίνδυνα και εγκληματικά.
Καιρός να αρχίσει το παιχνίδι να παίζεται εκτός Νομού και Περιφέρειας.
Να στέλνονται κάθε 10 μέρες στοιχεία σε κάθε αρμόδια Αρχή, πάνω από τους προστάτες των αναίσθητων. Και να κοινοποιούνται σε υπουργούς και δικαστικές αρχές. Με ρυθμό καταιγιστικό.
Τότε μόνο θα αποφασίσουν να λειτουργήσουν. όταν έρθουν αντιμέτωποι με τις ευθύνες του έκαστος και με τη συμβολή του, στο έγκλημα κατά του Περιβάλλοντος και των Ανθρώπων, που το συγκαλύπτουν ως τώρα, με παροιμιώδη αναισθησία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.