Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

'' ΑΣΕ ΜΑΣ ....ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ''.

ΕΝΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΕΣΥΠ. Η ΝΤΙΝΑ ΑΛΑΛΑΖΕΙ ΚΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΣΙΓΟΝΤΑΡΕΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΑΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΠΕΣΥΠ.
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΠΟΧΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥΣ.

ΝΙΚΟΣ  ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ : «Τι θα γίνει με τα πρόστιμα που έρχονται, τόσο για τους σκουπιδότοπους (ΧΑΔΑ), όσο και για την ενδιάμεση διαχειριστική φάση που έχει ευθύνη η περιφέρεια; Πότε θα ολοκληρωθεί η μελέτη που υπογράψατε το 2012 για την αποκατάσταση των χωματερών; Πόσοι τελικά είναι οι ΧΑΔΑ τελικά;

ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ : «η ευρωπαϊκή επιτροπή έχει online σύνδεση και παρακολουθεί τι γίνεται και πόσοι είναι οι ΧΑΔΑ στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Εμείς θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα για τους πολίτες και όχι γιατί κινδυνεύουμε από τα πρόστιμα. Σε 10 μέρες θα δημοπρατήσουμε 78 αποκαταστάσεις χωματερών στην Περιφέρεια. Η προσωρινή διαχείριση θα πρέπει να είναι νόμιμη, δε μπορούμε να δημιουργούμε μεγάλα προβλήματα για το μέλλον και το περιβάλλον». 

ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ :«Εκτραπήκατε πέρα από τα όρια που έβαζε ο απαράδεκτος διαγωνισμός γι’ αυτό και σας πήρε τις αρμοδιότητες το υπουργείο» 

ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ : «τολμηρές λύσεις θέλει η κοινωνία, νομίζετε ότι με το λαϊκισμό θα κερδίσετε κάποιες ψήφους, η περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοπόρα έκανε έναν διαγωνισμό αδιάβλητο σε χρόνο ρεκόρ, δεν χρειάζεται να λέτε κορόνες, έχετε να πείτε κάτι δημιουργικό ώστε να λύσουμε το πρόβλημα;»

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ : «Άγνοια δεν έχει κανένας, όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις της αυτοδιοίκησης απέναντι στους πολίτες, έχουμε κάνει αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους δημάρχους. Το 2011 βάσει του σχεδιασμού της περιφέρειας τέθηκαν κάποιες προϋποθέσεις να πορευθούν γρήγορα οι δημοτικές αρχές και να υλοποιήσουν τις τότε δεσμεύσεις τους. Η αρμοδιότητα της περιφέρειας Πελοποννήσου ολοκληρώθηκε με την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού, επιβάλλαμε ένα καινούριο μοντέλο στη χώρα. Όσον αφορά στα πρόστιμα είπε «μας εγκαλούσαν συνεχώς (σ.σ. η παράταξη Βουδούρη) παίρνοντας πολλές φορές θέση υπέρ των δημοτικών αρχών και δε βοηθούσαν καθόλου στην επίσπευση των διαδικασιών, τα πρόστιμα δεν τα επιβάλλαμε επιλεκτικά, οφείλαμε από το νόμο να το κάνουμε, τα επιβάλλαμε ως τη μόνη δυνατή συνθήκη για να υπάρξει συμμόρφωση στα συμφωνηθέντα».

Για την αποκατάσταση των χωματερών είπε ότι «χωρίς το δικό μας το σχέδιο, παρά τη γραφειοκρατία, οι δημοτικές αρχές συνέχιζαν να αδειάζουν τα απόβλητα στις χωματερές, με αποτέλεσμα η εν εξελίξει μελέτη άλλαζε συνεχώς, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».- www.kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.