Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ....ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ !

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ.



Στην ''Μυθική Πελοπόννησο'' του Πέτρου Τατούλη, ο καρκίνος καιροφυλακτεί σε κάθε ανάσα των κατοίκων. Κυρίως τώρα που είναι η περίοδος της ελιάς και της παραγωγής ελαιολάδου, που τα εργοστάσια εξαγωγής λαδιού και επεξεργασίας του αποβλήτου για παραγωγή πυρηνελαίου, είναι στο φόρτε των εργασιών τους, οι περιοχές που έχουν ελαιοπαραγωγή, πνίγονται κυριολεκτικά στον καρκίνο και την ασφυξία.
Οι καμινάδες των εργοστασίων, είναι όλες χωρίς φίλτρα και συστήματα ψύξης και υγροποίησης του καπνού, με αποτέλεσμα όλα τα παραγόμενα αέρια και η αιθάλη από την επεξεργασία τους, να βγαίνει και να διαχέεται ελεύθερα στην ατμόσφαιρα.
Η Μεσσηνία και η Αργολίδα, αυτές τις μέρες έχουν αποπνικτικό αέρα, με αδύνατη την ελεύθερη αναπνοή και με απαράδεκτα έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά που κατακλύζει ολόκληρους τους νομούς σχεδόν.
Όλα τα εργοστάσια λειτουργούν με οπισθοδρομικές συνθήκες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά ο Περιφερειάρχης της Μυθικής Πελοποννήσου, δεν ασχολείται με την υγεία των κατοίκων της , ούτε φυσικά με την διασφάλιση του περιβάλλοντος.
Το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι η ''επιχειρηματικότητα''.
Για τις επιπτώσεις της δεν έχει χρόνο να σκεφτεί και να διαθέσει. Αλλά και οι κάτοικοι όσο και η Αστυνομία περιβάλλοντος, έχουν μεγάλες ανοχές. Τόσο μεγάλες που οι επιπτώσεις τους, είναι δραματικές για την υγεία όλων.
Κρίμα γιατί η Μεσσηνία τουλάχιστον , έχει έντονη αντιπροσώπευση στην Αντιπολίτευση του Πέτρου αλλά και στην Βουλή.
Δεν συγκινείται κανένας με αυτές τις τριτοκοσμικές εικόνες ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.