Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΜΑΣΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΟΣΕ ? ΕΝΤΑΣΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ''ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ'' !

ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ? ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΕΣΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ .

Ο σταθμός του ΟΣΕ εντάσσεται στο πρόγραμμα "TRIPOLIS ARCADIA 2021"



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ !
''Στα πλαίσια του φάκελου διεκδίκησης και τη μελέτη για την αρχιτεκτονική και αστική ταυτότητα καθώς και για την καταγραφή και αξιολόγηση υπαρχουσών και προτάσεις νέων αστικών και αρχιτεκτονικών υποδομών της Τρίπολης και της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ των άλλων, ιδιαίτερη θέση έχει το θέμα της επανάχρησης ‘αργουσών’ εγκαταστάσεων πολιτιστικών ή άλλων δραστηριοτήτων, αναβάθμισης υπαρχουσών ή  και απόκτησης νέων εγκαταστάσεων / υποδομών, που είναι δυνατόν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα των Αστικών & Αρχιτεκτονικών υποδομών / εγκαταστάσεων της TRIPOLIS ARCADIA 2021.

Ο Σταθμός του ΟΣΕ είναι ένα από τα εμβληματικά σημεία της πόλης. Τα κτήρια του ΟΣΕ (εκδοτήριο εισιτηρίων - χώρος επιβατών, μηχανοστάσιο, αποθήκες και μέρος του περιβάλλοντος χώρου) είναι ιδανικά για τη φιλοξενία πολιτιστικών δρώμενων και η ένταξή τους στο πρόγραμμα TRIPOLIS ARCADIA 2021 θεωρείται εκ των ουκ άνευ. Σκοπός είναι η εγκατάσταση σε αυτούς τους χώρους του υπό ίδρυση Μουσείου Μετανάστευσης και εικαστικών εκθέσεων Ευρωπαίων και Ελλήνων καλλιτεχνών. Επίσης μπορούν να φιλοξενηθούν στους χώρους Μουσικές Σκηνές και υπηρεσίες εστίασης και αναψυχής. Τέλος στο χώρο των γραφείων και εκδοτηρίου μπορεί να εγκατασταθεί ο Φορέας TRIPOLIS ARCADIA 2021 που προβλέπεται να συσταθεί μετά την πρώτη φάση επιλογής των υποψηφίων πόλεων.
Αυτή το αίτημα – πρόταση του Δήμου Τρίπολης συζητήθηκε σε συνάντηση του Δημάρχου της Τρίπολης και του μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής με TRIPOLIS ARCADIA 2021 Γιώργου Χριστοδουλόπουλου, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοφανόπουλου και τον Προέδρο και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ Αθανάσιο Σχίζα.
Διαπιστώθηκε πως η πρόταση εναρμονίζεται και με τον στόχο του ΟΣΕ να αξιοποιηθούν assets του (το δίκτυο και παλαιές σχολάζουσες σήμερα αμαξοστοιχίες) με ένα πρόγραμμα τουριστικής «κρουαζιέρας» επί 2μερο ή 3μερο, σε αρχαιολογικούς τόπους και αξιοθέατα κατά μήκος της σιδηροδρομικής διαδρομής ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΤΡΙΠΟΛΗ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ.
Συμφωνήθηκε η υπογραφή μνημονίου-πρωτοκόλλου συνεργασίας εντός του Ιουνίου 2015, στα πλαίσια της στρατηγικής δικτύωσης αστικών και περί-αστικών παρεμβάσεων στο Δήμο Τρίπολης για την ανάδειξης της φυσιογνωμίας της πόλης ενόψει και της Διεκδίκησης του Τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021. Μετά την τεχνική και οικονομική μελέτη των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων στους χώρους του Σταθμού, εντός του επομένου τριμήνου θα προχωρήσει σχετική σύμβαση παραχώρησης.''
Την ώρα που πολίτες και σύλλογοι, ενδιαφέρονται να αξιοποιηθεί ο σταθμός με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μπαίνουν στη μέση οι διαπραγματευτές για την αξιοποίησή του, που είναι όλοι τους παιδιά τζιμάνια και δεν εξασφαλίζουν καμία βιωσιμότητα του προγράμματος ΕΣΠΑ προς όφελος του σταθμού.
Άλλωστε έχουν δώσει εξετάσεις στις προσωπικές τους δουλειές ο καθένας κι έχουν βγει τα συμπεράσματα της αξιοσύνης τους.
Βρήκαν ΕΣΠΑ νέας σοδειάς, βρήκαν και το πρόσχημα της ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ κι άρχισαν ξανά τις εμπνεύσεις και τα μεγάλα λόγια !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.