Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΟΛΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ! ΚΑΙ Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΒΡΩΜΑ ΤΗΣ !

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΒΟΘΡΟ Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ !

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ '' ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ'' ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΥ !




Στην 6η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου στην Τρίπολη, η παράταξη της πλειοψηφίας του κ. Τατούλη εισήγαγε για έγκριση  στο Συμβούλιο Προγραμματική Σύμβαση με θέμα «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσα από την διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου ΑΒΤΑ Travel Convection και ταξιδιού εξοικείωσης για Βρετανούς δημοσιογράφους και επαγγελματίες τουρισμού», με ποσό συμμετοχής από την Περιφέρεια 1.045.500 ευρώ.
Η «Πελοπόννησος Πρώτα» ψήφισε λευκό σε αυτή την εισήγηση. Κι αυτό γιατί το μόνο σαφές σε αυτή την σύμβαση ήταν  το πόσο θα κοστίσει και η απόκρυψη στοιχείων.
Οπωσδήποτε είμαστε αρωγοί και υποστηρικτές σε στρατηγικούς σχεδιασμούς που αναβαθμίζουν ποσοτικά και ποιοτικά τα τουριστικά μεγέθη και τα οφέλη τους στον τόπο μας. Η ήπια τουριστική ανάπτυξη, η οποία συνδέεται με τον σεβασμό στο περιβάλλον και την ανάδειξη των αρχαιολογικών, ιστορικών και πολιτισμικών θησαυρών, η διάχυση του πλούτου και της ανάπτυξης από το τουριστικό προϊόν σε ολόκληρη  την κοινωνία και την Περιφέρεια  αποτελεί διαχρονικό αλλά και επίκαιρο ζητούμενο για την παράταξή μας.
Ωστόσο, η σκόπιμη ασάφεια της προγραμματικής σύμβασης δεν μας επέτρεψε να την ψηφίσουμε, αντίθετα μας οδήγησε σε δεύτερες σκέψεις.
Παρά τις διαβεβαιώσεις από τους εισηγητές κ. Νικολάκου και κ. Μαντά ότι τα στοιχεία της σύμβασης είναι λεπτομερή, δεν περιέχεται πουθενά ο πίνακας δεσμεύσεων με τις οποίες η Περιφέρεια έχει δεσμευτεί απέναντι στον τουριστικό οργανισμό. Εκ της συζητήσεως και όχι από την σύμβαση προέκυψε ότι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο, που θα γίνει τον Οκτώβριο  θα φιλοξενηθούν στο Costa Navarino, όπου και θα λάβει χώρα.
Ενώ έχει σταλεί στην ΑΒΤΑ τελικό κείμενο υποχρεώσεων όλων των συμβαλλόμενων μερών δεν παρουσιάστηκε καταγεγραμμένο πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα για τις δράσεις και τις διαδρομές των επισκεπτών στην Πελοπόννησο. Επίσης, δεν παρουσιάστηκε στην σύμβαση καμία συγκεκριμένη και σαφής συνεργασία με τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς (τουριστικοί πράκτορες, ξενοδοχεία, επιμελητήρια) και τους Δήμους. Ασαφής ήταν και ο αριθμός των υπηρεσιακών υπαλλήλων της Περιφέρειας καθώς και των εξωτερικών συνεργατών είτε από την Περιφέρεια είτε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Πελοπόννησος ΑΕ, η οποία αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου με κέρδος 15%.
Το μόνο σαφές στοιχείο της σύμβασης είναι το κόστος των 1.045.500 ευρώ, που θα το διαχειριστεί η Περιφέρεια μέσω της Αναπτυξιακής της , «Πελοπόννησος ΑΕ» , που διοικείται από την «ομάδα» του κ. Τατούλη.
Οι δράσεις και τα προγράμματα προώθησης του Τουρισμού και της Ανάπτυξης συνολικότερα σε μια Ελλάδα που χειμάζεται από την κρίση και την διαφθορά, πρέπει να διέπονται σε όλα τους τα στάδια από διαφάνεια, σαφήνεια και λεπτομέρεια και η αποτελεσματικότητά τους να ελέγχεται από αντικειμενικούς δείκτες, καθώς υλοποιούνται με δημόσιο χρήμα και με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Γραφείο Τύπου «Πελοπόννησος Πρώτα»

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ KOSTAS PAPADOPOULOS : Όταν θα αποφασίσετε όλοι εσείς οι πληρωμένοι υβριστές των ενοχλητικών πολιτών, για το αφεντικό σας, να κάνετε πραγματικό και έντιμο σχολιασμό, και επί της αρθρογραφίας μόνο, θα βρίσκετε τα σχόλιά σας αναρτημένα. Αλλιώς θα τα τρώει το μαύρο σκοτάδι. Οι σκοτεινές δυνάμεις που κρατούν τα αφεντικά σας στην εξουσία δεν μας ενδιαφέρουν ούτε μας εξουσιάζουν. Βγείτε αλλού να γράφετε τα αίσχη σας και τις προσωπικές σας προσβολές σε άτομα που δεν είναι ούτε συνεργάτες αυτού του ιστότοπου αλλά ούτε και το ενδιαφέρουν. Κι επειδή διαπιστώνουμε πως η εμπάθειά σας είναι μεγαλύτερη από όλα σας τα πάθη μαζί κι αυτή αφορά μόνο κάποια κυρία, που μια την ονομάζετε και μια όχι, σας συμβουλεύουμε, αφού την γνωρίζετε να της κάνετε προσωπική επίθεση δημόσια με όσα λέτε ακόμα και καταγγελίες στις αρχές για όσα λέτε. Αλλιώς εδώ μέσα τι περιμένετε να πετύχετε? Εκτός από την δική σας γελοιοποίηση ? Και την απόδειξη πως είστε πολύ χειρότεροι από αυτούς που προσπαθείτε να μειώσετε? Κρίμα πάντως που η ανεντιμότητα σας έχει τόσο βάθος και αναδίδει τόση μπόχα. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.