Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ! ΑΠΛΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ !

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΨΕΜΑ !
ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ, ΣΕ ΑΓΙΟ ΒΛΑΣΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ.



Τα σκουπίδια δεν μαζεύονται για να πάνε κάπου νόμιμα και αποτελεσματικά. Απλά συσσωρεύονται και με την ανοχή του ΣΕΒΙΠΕΤ στον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ καθαρισμό της πόλης, όπου γίνεται το αδιαχώρητο. Τα υπόλοιπα που δεν είναι σακκιασμένα στις περιβόητες άσπρες σακούλες που τις πληρώνουν σαν μεταξωτές, πάνε στον Άγιο Βλάση που δεν υπάρχει καμία αδειοδότηση γι΄ αυτό. Με πραξικόπημα που έγινε πριν μια εβδομάδα και με όλα τα παρατράγουδα που έλαβαν χώρα στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης. Οι άρχοντες των σκουπιδιών, αποφάσισαν και για τον διαγωνισμό, που τελικά ήταν ανάθεση, στην νεοφανείσα ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ των εταιρειών του Ραψωματιώτη στη ΒΟΧΑ Κορινθίας, μαζί με την ΠΕΛΑΝ Α.Ε. αλλά δεν ομολογούν στον κόσμο, πως ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να φεύγει ούτε γραμμάριο προς τα εκεί. Αφού με μια ''τροποποίηση''  της άδειας που έκανε ο Τατούλης  δεν τέλειωσε το θέμα. Κι ούτε τέλειωσε με την ανάθεση που έκανε η κυρία θεματική στην Οικονομική Επιτροπή της 1ης Απριλίου το απόγευμα, που με διαδικασία FAST TRACK την ενέκρινε ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ χωρίς καν να λάβει υπ'  όψη του ούτε τα υπομνήματα που του έγιναν. Κι επειδή κάποιοι πολίτες της Τρίπολης, ακόμα και επιστήμονες, δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της κοροϊδίας και της εξαπάτησης που γίνεται στους ίδιους και σε όλο τον κόσμο,. με τις αποφάσεις και τις αναθέσεις, που δεν έχουν αντίκρυσμα, πλην του να κινείται χρήμα και να μπαίνει σε εντάλματα πληρωμών, λέμε τα εξής :
Για να πάρει τον δρόμο της εφαρμογής μια απόφαση, πρέπει να δύναται να υλοποιηθεί.
Στην περίπτωση της άδειας του Ραψωματιώτη, που την ''τροποποίησε''  ο Τατούλης και από ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ έκανε το εργοστάσιο ανακύκλωσης του ανωτέρω, ΧΑΔΑ και ΧΥΤΑ μαζί, δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα ουσιαστικά, γιατί ΔΕΝ υπάρχουν οι υποδομές για σύμμικτο σκουπίδι και μάλιστα σάπιο, που δεν μπορεί να υποστεί διαχείριση με κανένα τρόπο. Είναι σαν να τροποποιεί την άδεια ενός περίπτερου και να το κάνει ψησταριά ! Χωρίς υποδομές δεν μπορεί να λειτουργήσει μια επιχείρηση και μάλιστα τέτοια. Εκτός του ότι χρειάζεται και ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ κι εκεί θα έχει θέματα με τους κατοίκους , τον δήμο του και όσους θίγονται από όσα στήνονται για να τους ρυπάνουν επιπλέον, εν αγνοία τους.
Άλλωστε την ίδια πλεκτάνη έστησε και η θεματική, δηλώνοντας ΕΓΓΡΑΦΩΣ στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής πως στον χώρο της ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΡΑΨΩΜΑΤΙΩΤΗ ΑΦΩΝ  και  ΠΕΛΑΝ ''θα γίνεται προηγμένη διαχείριση με σκοπό την ΟΛΙΚΗ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΟΣ....''
Πράγμα που είναι φύσει αδύνατον, αφού καμίας μορφής διαχείριση δεν καταφέρνει να μηδενίσει το υπόλειμμα. Ποιόν λόγο έχει η θεματική να γράφει τέτοιες ανακρίβειες και παραπλανητικές δηλώσεις? Είναι απλό : Η νομοθεσία ορίζει πως το ΥΠΟΛΕΙΜΜΑ της οποιασδήποτε ανακύκλωσης, το παραλαμβάνει και το διαχειρίζεται ( σε ΧΥΤΥ ) ο παραγωγός του απορρίμματος ! Που σημαίνει πως από την Κοινοπραξία, ακόμα κι αν λειτουργήσει , είμαστε υποχρεωμένοι σαν δήμος, να παραλάβουμε το υπόλειμμα και να το θάψουμε. Αλλά ΠΟΥ θα το θάψουμε, όταν δεν έχουμε καμία θέση για νόμιμη διαχείριση, κι όπου έχουμε, μπαίνουν μπροστά οι ''λαγοί''  του Τατούλη και σταματούν κάθε ενέργεια? Οπότε παραμυθιάζεται ο κόσμος που δεν ξέρει, με διάφορες αποφάσεις που δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να υλοποιηθούν, παραμένουν ανοιχτοί όλοι οι ΧΑΔΑ λόγω του ''ΑΓΟΝΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ '' και κυλάει η κατάσταση ως έχει. Με τα σκουπίδια τριγύρω στα δασάκια και στον Βιολογικό κρυμμένα, να βρωμίζουν και να απειλούν την υγεία των πολιτών και τους πολίτες επαναπαυμένους, αφού δεν τα βλέπουν. Να αναμασάνε μόνο ότι τους πετάνε στα καφέ και στις αστραπιαίες ενημερώσεις δια των ΜΜΕ. Όλα καλά λένε όλοι τους για να περάσει το ΠΑΣΧΑ, για να εξαφανιστούν και τα 300 χιλιάρικα ευρώ, και καμιά 200αριά του δήμου σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων και διάφορα άλλα έξοδα και μετά το ΠΑΣΧΑ βλέπουμε. Οι αιρετοί θα έχουν εμπνευστεί καινούργιους τρόπους να κερδίσουν χρόνο μπορεί να βγουν κι άλλοι διαγωνισμοί άγονοι για τους ΧΑΔΑ, βολεύει να παραμένουν ως έχουν. Χώνονται νύχτα μερικοί τόνοι και σε αυτούς, αρκεί να μην ανοίξουν το ΠΛΑΤΩΜΑ ! Ή να μη μιλάει κανένας για το παλιό ΟΡΥΧΕΙΟ της Μεγαλόπολης που είναι ο ιδανικός χώρος για ΤΑΦΗ ! Το ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. στην Κοζάνη άλλωστε αυτό είναι., Το παλιό ορυχείο της Πτολεμαϊδας είναι.
Βέβαια, μετά τις πολλές φορές που έχουμε γράψει για το ΠΛΑΤΩΜΑ και τις εντάσεις που έχει εκφράσει ο φρουρός του στον δήμο, που το κρατάει κλειστό λες και είναι η αυλή του για να εκπληρώνει το σχέδιο Τατούλη για το ΠΛΑΤΩΜΑ (που το θέλει για τις μεγάλες μπίζνες και εκμεταλλεύεται το χύμα των σκουπιδιών για τις μεγάλες αρπαχτές απο το πέρα δώθε  που τα πάνε επί χάρτου ) ακούστηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παυλής να λέει στο Δ.Σ. της 3ης Απριλίου 2015, πως ''ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΟΥΜΕ ΔΥΟ ΓΟΥΒΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ''
Άντε λοιπόν, απαλλοτριώστε και κάνετε δουλειά σας ! Αυτή είναι η δουλειά σας. Να νοιάζεστε τις μακροπρόθεσμες και αποτελεσματικές λύσεις για τον κόσμο κι όχι την προώθηση των εργολαβιών που παράγουν πληρωμές και εκταμιεύσεις πακτωλού, για τους διαπλεκόμενους αιρετούς. Κι όποιος τολμήσει να απειλήσει ξανά  τους πολίτες που δουλεύουν αφιλοκερδώς και εθελοντικά για την προστασία του τόπου τους, της υγείας τους και της διαφάνειας των ενεργειών που κάνουν όλοι οι αστέρες της διαπλοκής, θα έχει τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος και το ρεζίλεμα που του χρειάζεται για τις υποχθόνιες ενέργειές του, που τις κουκουλώνει με μια θεσούλα στο δήμο ! Δεν δικαιούται κανένα όργανο της πολιτικής ή της διαπλοκής να απειλεί on camera τους πολίτες που πεθαίνουν από την αγωνία τους για την κατάντια της πόλης και της ζωής τους, και να ζητάει την ''απομόνωσή τους'' από τους υπόλοιπους συμπολίτες τους. Αυτό είναι εκτός από πολιτική αλητεία και απόδειξη της παντελούς ανικανότητας και αθλιότητας όσων το χρησιμοποιούν. Ανικανότητας να είναι πολιτικοί ταγοί ακόμα και σε ένα Δ.Σ. Και αθλιότητας να έχουν και ορέξεις για παραπάνω ! 

Ας δούμε τι λέει ο δήμαρχος ΒΟΧΑΣ για τον επιχειρηματία που θα μας ''σώσει'' :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.