Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ! ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ.




ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΣ ! ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ. 


Το αλαλούμ της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε σήμερα υπό την προεδρεία της κυρίας θεματικής, απέδωσε καρπούς ανιστόρητους. Αποφάσισαν να πάνε τα σκουπίδια εντός Πελοποννήσου, παρ΄ όλο που ο Τατούλης δήλωνε πριν 8 μέρες πως θα πάνε εκτός !
Αποφάσισαν να στείλουν σκουπίδια σε ''πράσινο σημείο'' με άλλα λόγια ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ !
Αφού, αδειοδοτημένο ''πράσινο σημείο''  σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα και όχι ό,τι βολέψει εκάστοτε την θεματική και τον αφέντη της. Δηλαδή ανακυκλώσιμα και διαχειρίσιμα απορρίμματα δέχεται το πράσινο σημείο ! Αλλιώς δεν δίνονται άδειες για τέτοια σημεία.Τώρα πως θα καταφέρει η θεματική μαζί με τον Μπερλουσκόνι, να βολέψουν τη μπίχλα της Τρίπολης σε εργοστάσιο με ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΔΕΙΑ, αυτό θα το δείξει ο καιρός και ο Θεός. Γιατί από όσα μαθαίνουμε από την Κορινθία, τους την έχουν στημένη !
Κατά τα άλλα μάθαμε σήμερα πως από τον Ιανουάριο του 2015 έχουμε και ΕΤΑΙΡΕΙΑ που κάνει μεταφορές απορριμμάτων και είναι η : ECOSPOT TRIPOLS PC !!
Η οποία είναι υπό ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ !
Αλλά , κατά τα άλλα, μπαίνει στον ''διαγωνισμό''  που ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ δεν ανακοινώνονται ποιοί άλλοι συμμετείχαν !! Και βγαίνει πρώτη !! Και ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ !!
ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ?
Εν τω μεταξύ η θεματική, ανακοίνωσε το κόστος ανά τόνο διαχείρισης που θα είναι 78 ευρω ! Δηλαδή και το 1/8 της απόστασης από την Κοζάνη θα διανύουν, και περισσότερα από τα μισά λεφτά της Κοζάνης θα μας τα φεσώνουν, και σε ΜΗ αδειοδοτημένο για ΧΥΤΑ χώρο θα πηγαίνουν, και πρόστιμα θα αρπάζουν που θα μας τα φοράνε ως δημοτικά τέλη και μέλλον δεν πρόκειται να έχει αυτή η κοροϊδία, αλλά όλοι δείχνουν ευχαριστημένοι απόψε. Τι τρέλα ακόμα θα μας πουλήσουν ? Ας στείλει κάποιος την κυρία θεματική σε κάποιο σεμινάριο περί διαχείρισης απορριμμάτων, μήπως και καταλάβει πια τι σημαίνει ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, τι σημαίνει ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και ΠΟΥ γίνεται η τελευταία?
Γιατί ανακύκλωση γίνεται μόνο σε φρέσκο σκουπίδι. ΟΧΙ ΣΕ ΠΟΛΤΟ που έχουν σκοπό να κάνουν τα δικά μας σαπάκια ! Ανακοίνωσε πως θα ''πρεσσάρονται'' τα σκουπίδια και θα φεύγουν για ανακύκλωση και διαχείριση. Τι άλλο να πει κανείς? Πλην του καλά μας κάνουν αφού τους αφήνουμε? 
Εν τω μεταξύ, ας δούμε και τις πρόσφατες αντιδράσεις των Κορινθίων :


Νέα Τρίπολη στο Βέλο; Ο Δήμος καλεί τους δημότες να μην βγάζουν απορρίμματα σε πράσινους κάδους 
 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων στην Κορινθία και ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται να εκτονώνεται η κατάσταση στην Τρίπολη.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας και αποφασίστηκε να σταλούν 3000 τόνοι από τα σκουπίδια της Τρίπολης στην Κόρινθο σε αδειοδοτημένο ΚΔΑΥ της Κορίνθου. Δεν ξέρουμε βέβαια εάν εννοείται η Κόρινθος ή η Κορινθία.
Ο κ.Παπαηλίου, υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας ανέφερε: "Καλέσαμε τρεις εταιρείες που από το νόμο μπορούσαν να συμμετέχουν.
Ήρθαν δύο από τις τρεις εταιρείες και μειοδότης είναι η εταιρεία ECO-SPOT Tripolis P.C., γιατί η άλλη ακυρώθηκε, επειδή δεν είχε φέρει την εγγυητική. Η συγκεκριμένη εταιρεία έκανε μια προσφορά της τάξεως των 78 ευρώ ανά τόνο για μεταφορά και επεξεργασία.
Η επεξεργασία θα γίνεται σε μονάδα στην Κόρινθο η οποία έχει πράσινο σημείο αδειοδοτημένο καθώς και αδειοδοτημένο ΚΔΑΥ και κομποστοποίηση".

Με απόφαση του ΦΟΔΣΑ έκλεισε οριστικά σήμερα το πρωί ο ΧΥΤΑ Κιάτου.
Έκλεισε οριστικά σήμερα ο ΧΥΤΑ Κιάτου αφού παραβιάζει την περιβαλλοντική νομοθεσία της Ε.Ε. Όπως αναφέρει στην απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο ΧΥΤΑ του Κιάτου λειτουργεί χωρίς την ισχύουσα άδεια από το 2002.
Την ίδια στιγμή ο Δήμος Βέλου Βόχας εξέδωσε ανακοίνωση όπου καλεί τους δημότες ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ μέχρι νεωτέρας. 
Πολλοί είναι αυτοί τέλος που αναρωτώνται εάν την ίδια τακτική ακολουθήσει και ο Δήμος Σικυωνίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.