Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ! ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ !

ΒΓΑΖΕΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΒΑΖΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ, ΑΛΛΑ Η ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ.
ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ !
ΤΟ ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ?
Ή ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ?



Όταν ερχόταν ο ΦΟΥΧΤΕΛ στην Τρίπολη και την Πελοπόννησο, η αυτοκραρτορία της Πλατείας Ανεξαρτησίας, μας έβγαζε ανακοινωθέντα, πως είμαστε τυχεροί και αξιόλογοι, ως Ευρωπαίοι πολίτες.
Όταν τα βουνά των σκουπιδιών μας έχωσαν μέχρι τα αυτιά, ο αυτοκράτορας έκανε σόου στις τηλεοράσεις κι έδειχνε ως υπαίτιους την Δημοτική Αρχή.
Ο Σμυρνιώτης τότε, παρίστανε τον εξαγριωμένο με την Περιφέρεια, έκανε ακόμα και παραστάσεις καραγκιόζη, με πορείες στους δρόμους, σέρνοντας τους δημοτικούς υπαλλήλους μαζί του.
Αλλά για το πάπλωμα δεν είπε ποτέ λέξη.
Κι ας ήξερε τα πάντα. Όπως τα γνωρίζει πολύ καλά και ο Παυλής, που πήρε την σκυτάλη.
Τι ήξεραν και ξέρουν όλοι αυτοί οι κολλητοί ?
ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ!
Ειδικά της Πελοποννήσου !
Διότι, ενώ από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ (Νόμος 3852/2010) προβλέπεται η διαχείριση των απορριμμάτων από τους ΦοΔΣΑ , με δεδομένο πως την αποκομιδή την έχει ο Δήμος, αλλά την διαχείριση η Περιφέρεια, δίνοντας όμως την δικαιοδοσία σε δήμους μεμονωμένα ή σε συνεργασία, να αναλαμβάνουν την διαχείριση των αποβλήτων τους, με ευθύνη τους βάσει του άρθρου 104 του Καλλικράτη (Ο Ν. 3852/ 2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» και ειδικώτερα το άρθρο 104 προβλέπει τη συγκρότηση ενός Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Ο ΦοΔΣΑ αυτός προβλέπεται να έχει τη μορφή ενιαίου συνδέσμου (ΝΠΔΔ), στον οποίο θα συμμετέχουν υποχρεωτικά όλοι οι δήμοι της περιφέρειας)......
Ο Τατούλης φρόντισε πριν ξυπνήσει ο κοιμισμένος πολίτης και ο ράθυμος ψηφοφόρος κι εξασφάλισε την αποκλειστικότητα στην διαχείριση των αποβλήτων της Πελοποννήσου, παρακάμπτοντας τον ΦοΔΣΑ και τον ίδιο τον Καλλικράτη, που δίνει αυτό το δικαίωμα, ΜΟΝΟ στις 2 Μητροπολιτικές Περιφέρειες της Ελλάδας, που είναι η ΑΤΤΙΚΗ και η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ! (Νόμος 3852/2010 άρθρο 210 )
Εξαιρέθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με κομπίνα 2 ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, που έστησε μαζί με τον Πάγκαλο , και τον Χρυσοχοίδη, τον Βορίδη και τον Παπακωνσταντίνου, όταν εμείς οι πολίτες δεν φανταζόμασταν τι μας ετοίμαζε.
Αυτός ήταν ο λόγος, που ο ΦΟΥΧΤΕΛ έκανε περατζάδες συχνά πυκνά από την Πελοπόννησο, κατ΄ εξαίρεση, ενώ δεν πήγαινε σε άλλες περιφέρειες ΜΗ μητροπολιτικές και δεν φωτογραφιζόταν με άλλους Περιφερειάρχες.
Έστηναν την αρπαχτή από τα σκουπίδια, αφού ο Πέτρος έχει πάρει όλο το πακέτο δικό του, αφήνοντας απέξω τους δημάρχους και τους δήμους.
Όμως οι δήμαρχοι και ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ και ο ΠΑΥΛΗΣ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τις 2 ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του 2010 και 2012 που έδωσαν στον Τατούλη την αποκλειστικότητα της διαχείρισης των αποβλήτων της Πελοποννήσου και στερούν από τους δήμους το δικαίωμα να μπορούν να πράξουν το οτιδήποτε εκτός από την αποκομιδή.
Επομένως οι παρλάτες και οι αλληλοκατηγορίες για το ποιός φταίει που συσσωρεύονται τα σκουπίδια σε βουνά, είναι πανηγύρι για να κλείνουν τα μάτια των πολιτών.
Όλοι τους ξέρουν ποιός έχει την αποκλειστική ευθύνη.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.