Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !

ΕΝΩ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΩΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΟΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΦΙΡΜΑΝΙ ΓΙΑ 4.000 ΤΟΝΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΗ ΕΝΩ Η ΔΟΥΡΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ !
ΛΥΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ !Ενώ η Τρίπολη πνίγεται στα σκουπίδια και η απελπιστική κατάσταση κάνει το γύρο του κόσμου σε sites και ανταποκρίσεις, τα ΜΜΕ της Αρκαδίας, κάνουν λιβάνια στην εξουσία, και γράφουν μόνο όποιο ''θετικό'' προκύψει. Έτσι χτες βράδυ, οργίασαν με την απόφαση των 2 Αποκεντρωμένων Πελοποννήσου και Αττικής, Διδασκάλου και Αγγελάκα, που την έβγαλαν άρον άρον το μεσημέρι , για να δώσουν ΤΑΧΑ λύση στην Τρίπολη με τα σκουπίδια.
https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%91%CE%9A%CE%9A%CE%9F%CE%A11%CE%A6-41%CE%A4?inline=true
Παρ΄ όλες τις υποτιθέμενες ''λύσεις''  που μας βρίσκουν κάθε φορά που έχουμε φτάσει στα όριά μας με τη μπόχα και τη μόλυνση από τα αμάζευτα σκουπίδια, η κατάσταση στην οποία μας έχει οδηγήσει η οργιώδης αδιαφορία του αυτοκράτορα, είναι εγκληματική.
Διότι το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων είναι δική του υπόθεση και ΜΟΝΟ δική του, αφού έχει αποσπάσει 2 διυπουργικές αποφάσεις το 2010 και 2012 ( τις έχουμε αναρτήσει σε προηγούμενο άρθρο μας) που τον ορίζουν αφέντη των κάθε μορφής ενεργειών.....τις οποίες δεν κάνει για την διαχείριση.
Εκείνο που ΔΕΝ έγραψε κανένας, πλην ελαχίστων και με αρνητισμό προς το πρόσωπο της κ. Δούρου (πως τάχα μας βάζει εμπόδια !!) είναι πως η Περιφέρεια Αττικής, και ο ΕΔΣΝΑ έχουν απαγορεύσει την είσοδο στερεών αποβλήτων στην ΦΥΛΗ από άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας, πλην της Αττικής.
Όμως οι Αποκεντρωμένοι Περιφερειάρχες απλά έλυσαν τα χέρια του αυτοκράτορα ΚΑΙ του Παυλή, για την ώρα, αφού το θέμα με αυτές τις απαράδεκτες και μεσοβέζικες λύσεις δεν βρίσκει ΛΥΣΗ. Και σε 3 μήνες θα είμαστε πάλι στην ίδια κατάσταση.

Έντονη αντίδραση της Δούρου 
Την απόφαση των γενικών γραμματέων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Γιώργου Διδασκάλου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλη Αγγελάκα, σχετικά με τη μεταφορά 4.000 τόνων σκουπιδιών της Τρίπολης στο ΧΥΤΑ Φυλής, καταγγέλλει η Περιφέρεια Αττικής. 
Κάνοντας λόγο για προκλητική και απαράδεκτη απόφαση επισημαίνει σε ανακοίνωσή της:
"Πρόκειται για απόφαση που έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την εκπεφρασμένη βούληση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής να βάλει τέλος στο αποτυχημένο status quo διαχείρισης  σύμμεικτων απορριμμάτων με τελικό αποδέκτη τη Φυλή".
"Η νέα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ έχει υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους την αδυναμία της ΟΕΔΑ Φυλής να συνεχίσει να είναι ο αποδέκτης απορριμμάτων εκτός Αττικής. Η Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Ρένα Δούρου έχει επανειλημμένως τονίσει ότι «πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, με την επίκληση του επείγοντος, να επιβαρύνεται και άλλο η Φυλή. Η νέα περιφερειακή Αρχή Αττικής είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε αυτή την πρακτική που θέλει τη Φυλή τελικό αποδέκτη των απορριμμάτων από άλλες περιφέρειες και δήμους. Η λύση δεν θα είναι πλέον η Φυλή».
Αυτή τη σαφή βούληση,  η οποία έχει τη στήριξη των πολιτών της Αττικής, αποφάσισε να αγνοήσει προκλητικά ο διορισμένος τον Ιανουάριο του 2014 γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μ. Αγγελάκας. Πρόκειται για τον ατυχήσαντα υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθήνας στις βουλευτικές εκλογές του 2012, ο οποίος διορίστηκε τον Αύγουστο το 2012 από τη συγκυβέρνηση στη θέση του γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και τον Ιανουάριο του 2014 στη θέση του γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Στη δε θέση του στη γενική γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου διορίστηκε με κυβερνητική απόφαση ο στενός του φίλος και συνεργάτης του, Γιώργος Διδασκάλου, αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας.
Η απόφαση των δύο διορισμένων από την προηγούμενη κυβέρνηση γγ των αποκεντρωμένων διοικήσεων Αττικής και Πελοποννήσου, συνιστά πραξικοπηματική ενέργεια, η οποία αγνοεί την απόφαση της πρόσφατα εκλεγμένης διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής", σημειώνει η περιφέρεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.