Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΞΗΛΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΑΠΕΔΑ ΣΤΟ 10ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ !

ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΗΚΕ.
ΑΛΛΑ Η ΚΑΣΤΑΤ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΟΥΔΕΣ .


Τρεις μέρες πριν τα Θεοφάνεια, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, ''πέταξαν'' τα δάπεδα του πάνω ορόφου, από τον πάγο και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Το συγκεκριμένο σχολείο, είναι το νεώτερο κτήριο, δημοτικού στην πόλη και είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, να συμβαίνουν τέτοιες καταστροφικές ζημιές, με την πρώτη στραβή του καιρού. Η κινητοποίηση της Περιφερειακής δ/σης αλλά και της α/θμιας, όπως και της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, αντιμετώπισαν το πρόβλημα σε χρόνο ρεκόρ και μπήκαν άμεσα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρίπολης, για να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα το Σχολείο και να γίνει η αλλαγή των δαπέδων και των πλακών που ξηλώθηκαν.
Όμως το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, έχει κατασκευασθεί από την ΚΑΣΤΑΤ την εταιρεία του αδερφού του ''αδερφού'' Πέτρου Τατούλη, με ανάθεση που της έγινε αό τον ΟΣΚ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ). Και την απόλυτη ευθύνη για κακοτεχνίες και ελλειπή υλικά κατασκευής την έχει η ίδια η εταιρεία. Βέβαια, το σχολείο παρελήφθη από Επιτροπή παραλαβής ! Αλήθεια ποιοί την αποτελούσαν? Και ποιοί επέβλεψαν την κατασκευή του έργου ?
Και πώς έκαναν την επίβλεψη? Και πώς τον έλεγχο ποιότητας των υλικών?
Γιατί από όσα έφθασαν στα αυτιά μας, οι πλάκες που ξηλώθηκαν είχαν 2 σημεία μελανά:
 1ον  Δεν είναι πλάκες μαρμάρου, αλλά μαρμαρίνες δηλαδή ελαχίστου κόστους συγκριτικά με το μάρμαρο και
2ον Δεν ήσαν κολλημμένες με την ειδική κόλλα για πλάκες δαπέδου ή την κόλλα πλακιδίων, που έχουν μεγάλες αντοχές στην συστολή-διαστολή, λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά είχαν κολληθεί με αραιό τσιμέντο, όπως αυτό που κάνουν επιστρώσεις πάνω από τσιμεντόπλακες δαπέδου !
Περιμένουμε να δούμε αν θα ανοίξει μύτη για αυτό το σοβαρότατο θέμα, ή αν ο δήμαρχος κάνει τα στραβά μάτια και το κουκουλώσει. Γιατί η επισκευή που έγινε και θα γίνει, θα έχει κάποιο κόστος αρκετά σημαντικό. Κι αν μπει σαν έξοδο του Δήμου, θα πληρωθεί από τους πολίτες. Ενώ είναι υποχρέωση της ΚΑΣΤΑΤ να αναλάβει την κάλυψη των εξόδων, που έγιναν ένεκα της πλημμελούς κατασκευής της , κατά τις ενδείξεις.
Επίσης περιμένουμε να δούμε, αν θα υπάρξει επιτροπή αξιολόγησης της κατασκευαστικής ατασθαλίας κι αν θα ζητηθούν ευθύνες στην Επιτροπή που είχε παραλάβει το Σχολείο.
Γιατί με τόσα φέσια στις πλάτες του πολίτη, η επιβάρυνση των τελών  με τις ταρζανιές του αδερφού του Πέτρου, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Περιμένουμε κ Παυλή τις ενέργειές σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.