Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΤΡΟΣ Ο ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΣΤΙΣ ΝΤΡΙΜΠΛΕΣ ! EΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ !

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝ.ΠΕ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΜΠΗΧΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ....ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ !


Με ευρεία πλειοψηφία (15 ψήφους υπέρ), όπως είχε προβλέψει η aftodioikisi.gr,  ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είναι ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών. Ο κ. Αγοραστός, όπως φαίνεται, ψηφίστηκε όχι μόνο από τους 10 «γαλάζιους» του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ αλλά και από τους τέσσερις του Πέτρου Τατούλη και του Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πήρε και την ψήφο του Γιάννη Σγουρού, τον οποίο πρότεινε για α΄ αντιπρόεδρο της Ένωσης (εξελέγη με ψήφους 14 υπέρ, 9 λευκά και 2 αποχές-ο Π. Τατούλης και η περιφερειακή σύμβουλος Αργολίδας Ελένη Παναγιωτοπούλου η οποίοι διαφώνησαν με τη μη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκτελεστική Επιτροπή). Στην θέση του Β΄ αντιπροέδρου εξελέγη ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής του Απόστολου Τζιτζικώστα Γιάννης Γιώργος (15 υπέρ, 8 λευκά και 2 αποχές), στη θέση του γενικού γραμματέα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με 12 έναντι 11 ψήφων του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου και στη θέση του ταμία, αφού προηγουμένως είχαν αποχωρήσει οι πέντε του ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο του Θ. Καρυπίδη, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου (15 και 1 λευκο).
Ο Πέτρος όμως για να ''κερδίσει''  εντυπώσεις, αλλά και να δημιουργήσει την δική του πόλωση αμέσως μετά την εκλογή προέδρου, έκανε την πρόταση του διακομματικού προεδρείου.
Ξέροντας πως θα βάλει γρίφους δυσεπίλυτους αλλά και στοχεύοντας στους γνωστούς του στημένους εντυπωσιασμούς για να προκαλεί τα ΜΜΕ και τους επιπόλαιους πολιτικούς αναλυτές με το μέρος του.
Δεν πέρασε τελικά η άποψη του Πέτρου Τατούλη να επαναληφθεί το μοντέλο του 2010 και το προεδρείο να είναι, όπως τότε, διακομματικό. Τότε ήταν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τώρα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μεσολάβησε μεταξύ Κ. Αγοραστού και Ρ. Δούρου για να είναι: ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, μέσα σε αυτό το πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι δύσκολο να βρεθεί συναίνεση. Έτσι, μετά την ψηφοφορία για τον πρόεδροστην οποία τόσο ό ίδιος όσο και η περιφερειακή σύμβουλος Αργολίδας Ελένη Παναγιωτοπούλου ψήφισαν υπέρ Αγοραστού, αποχώρησαν. Λίγο μετά αποχώρησε και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ωραία πράγματα Πέτρο μας. Αν αυτό εσύ πιστεύεις πως είναι ο ''πολιτικός πολιτισμός'' είσαι νυχτωμένος μακριά κι αλάργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.